Милош Јовановић: Најоштрије осуђујемо деструктивно деловање аутошовнистичких организација

ДСС
11. јул 2019.
Милош Јовановић:  Најоштрије осуђујемо деструктивно деловање аутошовнистичких организација

Нема те иницијативе уперене против интереса Србије, Републике Српске и српског народа у целини којој се неће придружити невладине организације Иницијатива младих за људска права, Жене у црном, Хелсиншки одбор за људска права, ЈУКОМ, Фонд за хуманитарно право, Центар за културну деконтаминацију и сличне организације које своје активности и богате финансије заснивају на идеји ширења аутошовинизма, а суштински антисрпства.

 

Тако је и данас, када ове организације од државе Србије захтевају да призна непостојећи геноцид у Сребреници, да се оспоравање квалификације геноцида у Сребреници квалификује као кривично дело и да се у Србији 11. јул прогласи Даном сећања на такозвани геноцид у Сребреници.

 

Није ни мало случајно што се ови захтеви временски подударају са најавама постављања новог, неприхватљивог услова Србији за улазак у ЕУ и изјавом европског комесара за проширење Јоханеса Хана да "нема места у ЕУ за оне који негирају геноцид и све друге пресуде међународних судова“.

 

Много тога може да се замери српској власти, али свакако не и чињеница да, осуђујући злочине почињене у Сребреници, не пристаје да руши моралне темеље Републике Српске прихватањем хашке „истине“ о такозваном геноциду.

11.07.2019.