Милош Јовановић: Теже је бојкотовати редовне изборе, ДСС још није донео одлуку

ДСС
15. јул 2019.
Милош Јовановић: Теже је бојкотовати редовне изборе, ДСС још није донео одлуку

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да је много теже бојкотовати изборе који се одржавају у редовном термину и додао да се ДСС за њих увелико спрема.

Он је у интервјуу за дневни лист "Курир" истакао да ће ДСС коначну одлуку о томе донети кад избори буду расписани, "узимајући у обзир целокупну политичку ситуацију која тада буде владала". 

Јовановић је казао и да нико још није донео одлуку о бојкоту избора, па ни Савез за Србију, истакавши да када је реч о бојкоту треба истрајати у бојкоту садашњег скупштинског сазива. Председник ДСС-а је поновио став странке да је потребно изменити изборни систем у Србији и омогућити грађанима да гласају за кандидате по имену и презимену. 

"Главне тачке наше кампање биће искорењивање корупције кроз осетно пооштравање казнене политике за дела са коруптивним елементом, као и увођење нових механизама попут института агента-провокатора, као и дефинисање озбиљне стратегије за реиндустријализацију земље без које не може бити јаке економије", навео је Јовановић. 

Председник ДСС је односе са Александром Шапићем назвао добрим, оценивши да још има вемена за договор о заједничком наступу на изборима.

На питање како коментарише спекулације да би у коалицију са ДСС ушли Веља Илић и Томислав Николић, Јовановић је одговорио да нема обичај да коментарише спекулације, "нарочито не када су овако натегнуте".