Јовановић: Шта у понедељак након избора ако се бојкотују?

ДСС
25. јул 2019.
Јовановић: Шта у понедељак након избора ако се бојкотују?

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да је против бојкота редовних парламентарних избора који ће бити одржани на пролеће следеће године, и додао да сматра да би бојкот имао пре негативне, него позитивне последице у борби против власти.

Јовановић је гостујући у јутарњем програму телевизије Н1, запитао ко ће оспорити легитимитет власти ако опозиција не изађе на изборе.

“У понедељак након избора - нас педесет хиљада, запад кога то не занима, ко?”, упитао је Јовановић.

"За победу против власти потребан је процес, то неће бити преко ноћи, неће се десити револуцијом, за то нема снаге нити околности, нема озбиљних услова за тако нешто. То ће ићи постепено... Даља борба је присуство у парламенту, боље да опозиција узме неке градове у земљи него ниједан, и да то буде упориште, или педесет посланика у скупштини, и да се тако бори", сматра председник ДСС-а.

Према његовим речима, најава председника Србије Александра Вучића да позове међународне посматраче и среди ирачке спискове је "најобичније фолирање и трик".

"Нисам склон мешању било каквих посматрача, то су наше ствари, принципијелно - кад неко помиње да доведемо странце то ми је показивање слабости и недозрелости, као прихватање чињенице да сте неспособни да уредите своје дрвориште”, оценио је Милош Јовановић.

Он сматра да бирачки списак није "најпроблематичнији" кад се говори о изборним условима, већ све што претходи, а то су медијска сцена, политички плурализам у медијима.

"То одлучује. Као и то кад вас неко услови радним местом како да гласате", објаснио је лидер ДСС.

Он је додао да то не значи да бирачки списак није битан, али "овакав онакав, није то никакав уступак опозицији нити ће нешто битно променити".