Ђурин у Солуну: Косово је Србија

30. јул 2019.
Ђурин у Солуну: Косово је Србија

Потпредседник Демократске заједнице младих Европе и члан Извршног одбора Демократске странке Србије, Милош Ђурин, боравио је у Солуну, где је био гост грчке владајуће партије Нове демократије, а и присуствовао је редовном састанку Савета и Председништва Демократске заједнице младих Европе.

У свом извештају поводом стања у Србији, Ђурин је изјавио да тренутно највећи проблем у Србији јесте питање јужне српске покрајине Косова и Метохије и неодговорно понашање сепаратистичког руководства привремених институција у Приштини. Што се тиче позиције Демократске странке Србије, она је кристално јасна, преговори се морају водити искључиво у складу са Уставом Републике Србије и Резолуцијом 1244 СБ УН-а. Са албанским представницима што се нас тиче може се о свему разговарати сем око статуса Косова и Метохије, пошто је КиМ било,јесте и биће саставни и неодвојиви део Републике Србије.

Ђурин је искористио прилику да Новој демократији честита на победи на грчким парламентарним изборима и пожели им срећу у вођењу нове Владе и да им се захвали што нису и неће признати лажну државу Косово.

Такође, Ђурин је на састанку Демократске заједнице младих Европе подржао грчки предлог резолуције где се осуђује турска мигрантска политика.

Састанку Демократске заједнице младих Европе присуствовали су и представници :Народне партије из Шпаније, Форца Италије Силвија Берлусконија и Лиге Матеа Салвинија из Италије,Фидеса Виктора Орбана из Мађарске, грчка Нова Демократија,АК Партија Реџепа Тајипа Ердогана из Турксе, ДСС из Србије,Нове српске демократије из Црне Горе...

/files/Image/2019/07/thumbnail_67138899_10162005291605188_8457599541439365120_n.jpg