„Олуја"- Највеће етничко чишћење у Европи после Другог светског рата

ДСС ИНФО
04. август 2019.
„Олуја"- Највеће етничко чишћење у Европи после Другог светског рата

Срби и Србија не смеју заборавити српске жртве, нити оне који су пре 24 године у страшном злочину војних снага Хрватске и НАТО пакта у акцији "Олуја" починили највеће етничко чишћење у Европи после Другог светског рата.Тада је више од 250.000 Срба протерано, више од 2.300 убијено, а више од 73 одсто кућа уништено.

Збрисан је један народ, уништени су његови трагови, сравњена са земљом сведочанства, попут оних у Глини и Јасеновцу, о геноциду који су Срби у Хрватској преживели у деценијама пре.

Увод у злочин је неколико дана раније, на Брионима, учинио Фрањо Туђман, рекавши да у војној операцији, уз наклоност САД, Срби у Хрватској морају нестати.Срби и Србија не смеју заборавити српске жртве, нити оне који су злочин починили, не заборављајући да се увек и на сваком месту мора стати иза сваког захтева сваког Србина у Хрватској, сваког потомка убијаног, сатртог, а ипак преживелог народа.

Поставља се питање председнику Србије Александру Вучићу и премијерки Ани Брнабић да ли су у преговорима са ЕУ и у односима са САД покренули питања проблема српског народа из Хрватске и улоге које су САД имале у „Олуји".

Да ли су икада затражили гаранције за имовинска и људска права преживелих Срба у Хрватској, за престанак стварања атмосфере у којој се Срби католиче, у којој се ћириличне табле скидају, а у православне цркве проваљује?

НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ!