Омладина ДСС: Хитно именовати помоћника министра за омладину

ДСС
12. август 2019.
Омладина ДСС: Хитно именовати помоћника министра за омладину

Омладина Демократске странке Србије на Међународни дан младих, захтева од Владе Републике Србије и Министарства oмладине и спорта да се под хитно именује помоћник министра који ће бити задужен за омладину, јер се на то именовање чека пуних осам месеци. Ово је још један у низу неодговорних потеза ресорног министарства након одлуке да не пошаље спортисте на Универзијаду којa се недавно одржалa у Русији.

О немару и занемарљивости Владе Републике Србије према омладини, говори и Алтернативни извештај о положају и потребама младих у Републици Србији који је сачинио КОМС, у коме се налази податак да нашу земљу жели да напусти 64 процената младих, док месечна примања нема 65 процената. Из тога, произилази проблем заснивања породица након завршетка школовања и решавање стамбеног питања који за већину особа узраста од 18 до 29 година представља суштински проблем у креирању планова за будућност.

Ово су докази накарадне политике и односа власти према будућности нашег друштва, због чега не чуди изразито мало поверење младих у институције, односно у оне који њима управљају.

Информативна служба ДСС                                   12.8.2019.