Покушај упада трагикомичан, ванинституционално може ако неко покуша да призна сецесију KиМ

ДСС ИНФО
15. август 2019.
Покушај упада трагикомичан, ванинституционално може ако неко покуша да призна сецесију KиМ

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да је покушај упада у Председништво Србије изгледао трагикомично и да представља острашћеност једног дела опозиције, али је додао да би разумео ванинституционалну борбу ако би неком српском званичнику пало на памет да призна сецесију KиМ.

“У одређеним, граничним, ситуацијама по судбину народа и државе бих,наравно, могао да разумем да неко покуша такав један упад. Ево,замислите на пример када би неком српском званичнику пало на памет дапризна сецесију коју су извршили Албанци на Kосову и Метохији”, рекаоје Јовановић за лист Ало.

Он је подсетио на Де Гола и његову одлуку да препусти аутохтоном становништву, не некакву француску свету земљу, већ колонизовани Алжир, што је било довољно да реагује део француске војске и покушапуч.

“Наравно, наш контекст на срећу није такав и ситуација од пре неколико дана испред Предедништва Србије је утолико деловала траги-комично. Она је заправо плод острашћености једног дела опозиције која, у симбиози са младалачком непромишљеношћу и увек пристуним снобизмом ипомодарством београдског „круга двојке“, да је тако јефтин резултат, увизуелном и сваком другом смислу”, закључио је лидер ДСС-а.

Поводом преговора власти и опозиције о изборним условима, Јовановић је казао да се чини да су лоше замишљени и лоше спроведени.

“Наравно, без обзира на наше снажне резерве када је у питању могућност да из свега тога нешто позитивно произађе, ми ћемо и даље учествоватии бити конструктивни у том дијлаогу јер је увек боље, ма како разговарати него се сукобљавати на улици”, навео је председник ДСС.

На питање да ли је чуо аргументе за бојкот наредних редовних избора, Јовановић је одговорио да је увек спреман да усвоји предлоге који суваљано аргументовани, нарочито када је реч о тактичким стварима.

“Међутим још нисам чуо било какву врсту озбиљније аргументације уприлог тези да би бојкот избора представљао сврсисходан корак каполитичким променама и промени власти у Србији”, закључио је лидер ДСС-а.