Усаглашено: САД охрабрују председника Србије, он обесхрабрује грађане Србије

ДСС ИНФО
22. август 2019.
Усаглашено: САД охрабрују председника Србије, он обесхрабрује грађане Србије

Са колико дрскости и неодговорности председник Србије Александар Вучић, министар спољних послова Дачић и реемитери њихових ставова обмањују грађане Србије о стварном ставу САД по питању решавања проблема Косова и Метохије и односа према Србији, показало се и приликом давања изјава о садржини разговора председника Вучића са државним секретаром САД Помпеом. 

Званично саопштење  Стејт департмента демантује све лажне тврдње да је америчка администрација променила политику према Србији и променила став о решавању статуса КиМ. У њему се јасно  наводи да се „Србија охрабрује“ да обнови дијалог Србије са Косовом „о свеобухватној нормализацији односа који води међусобном признању“. 

Став САД  о независности самопроглашеног Косова одавно је познат и неизмењен. Оне који су агресијом на Србију поставили темеље НАТО-мафијашке државе на тлу Србије не интересује да ли ће да се коригују границе, уколико Србија у крајњем исходу призна сецесију Косова и тиме својом вољом прихвати дезинтеграцију Србије и омогући да НАТО оствари циљ који није успео да оствари бомбардовањем и ратним злочинима.

Као што америчка администрација охрабрује председника Србије да призна сецесију Косова, тако „охрабрени“ председник Србије покушава да обесхрабри српски народ да истраје на очувању интегритета своје државе, у чему има отворену и прећутну подршку и највећег дела опозиционих странака. 

Демократска странка Србије је уверена да стављањем у стање мировања питања коначног статуса КиМ Србија може да заштити своје интересе и да грађани Србије  неће пристати да се зарад празних обећања о брзом пријему у Европску унију одрекну дела своје територије и сународника који на њему живе.