Напад на Србина повратника у Ријеци последица проусташке политике Хрватске

ДСС ИНФО
23. август 2019.
Напад на Србина повратника у Ријеци последица проусташке политике Хрватске

Председник Републике и Влада Србије су дужни да енергично реагују на учестале физичке нападе на Србе у Хрватској и атаке Ђукановићевог режима на Србе у Црној Гори у покушају  брисања њиховог српског идентитета.

 

Недопустиво је да се ћутке прелази преко чињенице повампирења и ширења усташтва у Хрватској и прихватања става званичне Хрватске да су напади на Србе чин појединаца. Очигледно је да се не ради о злоделима фрустрираних појединаца, већ о последицама проусташке политике фрустриране државе. Зато је неопходно да српске власти предузму широку дипломатску акцију упознавања светске јавности са чињеницом да се на тлу Европе, у земљи Европске уније, утемељује фашистичка држава Хрватска и да се овој чињеници уподобе билатерални односи Србије и Хрватске.

 

На исти начин, Србија је дужна да своје односе са Црном Гором постави у складу са све агресивнијом антисрпском политиком Ђукановићевог режима и на сваки начин стане у заштиту прогоњених Срба у Црној Гори и спречи најављену отимачину имовине Српске православне цркве.