ДСС: За кога желите да градите станове у Дубочици?

ДСС Лесковац
26. август 2019.
ДСС: За кога желите да градите станове у Дубочици?

Градски одбор ДСС-а у Лесковцу се огласио саопштењем у којем наводи да у потпуности подржава акцију грађанске иницијативе ,,Дубочица у срцу” у циљу спречавања изградње стамбених блокова у насељу Дубочица у Лесковцу.

Они наводе да се поступком када ј е град Лесковац је на јавном огласу отуђио К.П. бр. 3520/17 ко. Лесковац, површине 16ари и 27 , које је као неизграђено грађевинско земљиште било у јавној својини, градоначелник сакрио иза струке, а стручњаци су већ знали како да буду ,,стручни” и да ураде појединцима на вољу.

“И тако долазимо до ситуације да се станови граде не у интересу грађана већ у интересу приватног капитала и кога све још! У Лесковцу у самом центру града постоји велики број празних станова. Услед лоше организације рада управника зграда, због чега су многи стамбени објекти остали без надзора или га има само на папиру, постојећи стамбени објекти пропадају и угрожавају безбедност грађана. Поред тога, у општој хистерији изградње станова, занемарује се чињеница да су многи станови и у тим зградама празни. Ко плаћа комуналије и порез за те непродате станове? Ако додамо и епски одлив становништва, поготову оног млађег и репродуктивног, о чему власт избегава да говори, опет се намеће слично питање: за кога се гради?”, питају се у овој странци.

У ДСС-у сматрају да би власт требало би да повуче одлуку о додели земљишта у насељу Дубочица као што је то урађено на локацији између улица 28.марта и Краљевића Марка, а да се о одржавању постојећих стамбених објеката мало више води рачуна.

“Зато су иницијативе грађана попут ,,Дубочице у срцу” необично важне јер представљају реални грађански бунт против урбанистичког тероризма, корупције и одсуства сваког слуха за нормалан и реалан живот грађана”, наводи се у саопштењу Градског одбора ДСС.

Подсетимо, гостујући на локалној телевизији пре месец дана, градоначелник Лесковца је казао да нико неће градити станове на том месту све док он обавља ту функцију.