Нови Сад: Пожар, а пасажи блокирани

ДСС
26. август 2019.
Нови Сад: Пожар, а пасажи блокирани

Градски одбор Демократске странке Србије у Новом Саду апелује на градску власт да не занемарује проблем узурпираних пасажа у градском језгру јер су пасажи, између осталог, противпожарни путеви за гашење пожара и евакуацију, па последице блокирања могу бити трагичне.

Јучерашњи пожар у пасажу у Змај Јовиној 22 је још једно упозорење да је неопходно хитно предузети мере за ослобађање узурпираних пасажа у градском језгру Новог Сада. На срећу, јучерашњи инцидент је окончан без већих последица, али Нови Сад је, нажалост, сведочио и трагичним догађајима попут пожара у пасажу Змај Јовине 8, у кафићу „Лаунџ”, када је настрадало осморо младих људи.

ДСС је у претходном периоду већ више пута тражила од градске власти и комуналне полиције да ослободе узурпиране пасаже у центру града и омогуће свим грађанима Новог Сада да користе јавне површине. Од тада, не само да надлежни нису реаговали, него је дошло и до нових случајева заграђивања и закључавања пасажа, узурпирања и бесправног присвајања јавне имовине и угрожавања противпожарних путева.