Јовановић у Лозници: Србији је потребна дебеоградизација

ДСС
22. септембар 2019.
Јовановић у Лозници: Србији је потребна дебеоградизација

Говорећи о политичкој ситуацији у Србији, Јовановић је оценио да у земљи постоји „болестан политички систем“.

„Зато је потребна промена изборног система, као и дебеоградизација Србије. Не могу ја из Београда да дођем у Лозницу и причам о загађењу, чишћењу, комуналним предузећима, локалним шерифима или локалним добрим људима. Мора се вратити прича локалним самоуправама у економском погледу“, закључио је Јовановић.

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да би предаја целог Косова, или његовог највећег дела кроз идеју разграничења, отворило питање стварања Велике Албаније, али би створило нестабилност и у целом региону.

„Повратно би се отворило питање БиХ односно Републике Српске, Македоније, Црне Горе. Једна огромна нестабилност, а ја не зелим нестабилност и ратове, већ желим мир и да се даље развијамо“, рекао је Јовановић у изјави за Лозничке новости приликом отварања нових просторија ДСС у том граду.

Он је навео да је потребно наставити борбу на међународној сцени за повлачење признања Косова, и додао да је „ово што ради Дачић доказ да је то могуће“.

„А на унутрашњој сцени Србима доле помагати материјално, логистички, стратешки, али и гарантовати безбедност ако Албанцима падне на памет да покушају да нешто решавају оружјем, да знају да ће истог часа добити одговор истим тим оружјем“, истакао је председник ДСС.

Он је рекао и да су данас међународни односи уравнотеженији него у време НАТО агресије.