ДСС спреман за разговоре о отварању РТС-а

Талас
27. септембар 2019.
ДСС спреман за разговоре о отварању РТС-а

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да је ДСС спреман на разговоре са руководством РТС-а око тога како доћи до договора о најбољем модалитету за равномерно представљање свих политичких опција на Јавном сервису.

„Није наравно проблем разговарати али цео овај концепт је ужасно чудан и није сасвим јасно на којим основама би требало да се воде разговори између политичких странака и јавног медијског сервиса“, изјавио је он за портал Талас.

Како каже, сама идеја дијалога са РТС-ом је доказ да су институције урушене, или прецизније – да до сада нисмо успели да их изградимо.

„Нису у Србији проблем прописи већ је проблем што се они не примењују! Проблем је што нам је држава страначка и од те партитократске болести морамо да оздравимо. Биће то дуготрајан процес“; закључује Јовановић.

Извршни директор Фондације за отворено друштво Милан Антонијевић рекао је да је реч о најављеном разговору партија са РТС-ом са којим се владајућа коалиција сагласила.

„Идеја је да партије разговарају са онима који су унутар РТС – са директором, уређивачким колегијумом, па да се кроз дијалог дође до договора о најбољем модалитету за равномерну заступљеност политичких опција на јавном сервису”, казао је Антонијевић.