Због ”Еди Рама - PERSONA NON GRATA” приведени омладинци ДСС

ДСС ИНФО
10. октобар 2019.
Због ”Еди Рама - PERSONA NON GRATA” приведени омладинци ДСС

Припадници МУП-а су на наплатној рампи на аутопуту Београд-Нови Сад зауставили два аутомобила са омладинцима ДСС и претресли возила.

Плакат "Рама персона нон грата" је одузет, а чланови ДСС су приведени, речено нам је из ДСС.

Председник Омладине ДСС Здравко Веселинов рекао је да су им одузети кључеви од аутомобила.Премијери Северне Македоније и Албаније, Зоран Заев и Еди Рама, допутовали су у среду поподне у Београд.

Састанак посвећен економском повезивању Северне Македоније, Албаније и Србије одржава се на Петроварадинској тврђави у Новом Саду.

Омладинци Демократске странке Србије пуштени су после двочасовног задржавања у станици новосадске полиције.

Председник Омладине ДСС Здравко Веселинов изјавио је за агенцију Бета да ће перформанс ипак бити одржан данас, само уместо у 8.30 часова како је било првобитно најављено, у 13 сати на Кеју жртава рације у Новом Саду. 

"Пошто су нас зауставили на наплатној рампи код Новог Сада, држали су нас сат времена и одузели су нам кључеве од кола. Након тога нам је само саопштено да нас приводе у СУП Нови Сад", рекао је Веселинов. Он је додао да су полицајци у станици били професионални и оценио "да се видело да им је помало непријатно због целог случаја зато што су и они очигледно патриоте као и већина Србије". 

"Нису нам узимали изјаве, већ су нам само дали неки папир који је насловљен као позив ради прикупљања обавештења у предистражном поступку због кривичног дела проналаска рекламног и пропагандног материјала. Због тога је овај поступак привођења додатно конфузнији, а на крају су нам вратили транспарент", навео је Веселинов. 

Председник Омладине ДСС Здравко Веселинов изјавио је за агенцију Бета да jе перформанс ипак одржан, само уместо у 8.30 часова како је било првобитно најављено, у 13 сати на Кеју жртава рације у Новом Саду.