ДСС ПОЗДРАВЉА ОПРЕМАЊЕ ВОЈСКЕ РАКЕТНИМ СИСТЕМИМА: ВРЕМЕ ЗА ВРАЋАЊЕ ОБАВЕЗНОГ СЛУЖЕЊА ВОЈСКЕ

ДСС
26. октобар 2019.
ДСС ПОЗДРАВЉА ОПРЕМАЊЕ ВОЈСКЕ РАКЕТНИМ СИСТЕМИМА: ВРЕМЕ ЗА ВРАЋАЊЕ ОБАВЕЗНОГ СЛУЖЕЊА ВОЈСКЕ

Набавка средстава противваздухопловне одбране (ПВО) је од изузетног значаја за безбедност земље и очување мира, изјавио је данас председник Демократске странке Србије Милош Јовановић.

Он је у писаној изјави нагласио да је због тога нужно, поред набавке лаких мешовитих артиљеријско-ракетних система ПВО, наставити опремање српске војске ракетним системима средњег и већег домета.

"Колико год наведена борбена средства била скупа, увек ће бити многоструко јефтинија од цене коју смо платили приликом НАТО агресије 1999. године", оценио је Јовановић.С обзиром на геополитички контекст у којем се налази Србија, истиче председник ДСС, потребно је осетно побољшати и материјални статус припадника српских снага безбедности и извршити њихову озбиљнију кадровску попуну.

"Коначно, чини се да је дошло време да се отвори и расправа о враћању неког облика обавезног служења војске, јер је јачање одбрамбене способности земље једина гаранција очувања њених националних интереса и надасве мира", закључио је Јовановић.