Убијте ме, не видим разлог да се Шабац препусти напредњацима

Шабац
29. јaнуар 2020.
Убијте ме, не видим разлог да се Шабац препусти напредњацима

Покрет Метла организовао је у Шапцу штанд на којем су грађани нашег града имали прилику да се упознају са идејама и намерама овог покрета.

У име Покрета, грађанима Шапца се обратио Милош Јовановић, председник Демократске странке Србије.

- Наш Покрет се залаже за одређене приоритете, а један од главних је усвајање озбиљног закона о пореклу имовине који ће се тицати само носиоца функција од 1990, ретроактивно. Други приоритет нам је дебреоградизација Србије, а трећи је промена изборног система која би подразумевала већински систем - рекао је Јовановић.

Када је реч о престојећим изборима, Јовановић је рекао да Покрет Метла још није донео одлуку о изласку на изборе, али да ће то учинити веома брзо.

- Мој став је да између два лоша избора - бојкот или илзазак, ипак изађемо на изборе. Не видим бојкот као решење. Само гладни људи праве успешне акције ван институција, а нису људи толико гладни у Србији. Плашим се да ће бојкот бити пуцање у празно као што је избор неких грађана на председничким изборима био Бели Прелетачевић. Не видим логику да се Шабац остави напредњацима, убите ме, али заиста не видим да не покушамо да узмемо још неки град или да нас буде 100 посланика у парламенту - рекао је Јовановић у Шапцу.