Покрет МЕТЛА 2020 донео одлуку да изађе на изборе!

Београд
12. фебруар 2020.
Покрет МЕТЛА 2020 донео одлуку да изађе на изборе!

Покрет Метла 2020 учествоваће на редовним изборима који се одржавају на пролеће, изјавио је данас члан председништва те политичке организације Милош Јовановић.

“Председништво Покрета Метла 2020 донело је одлуку о изласку на изборе. Идемо у бој, без друга три слова кот. Сада, у овом тренутку, не видимо ниједно друго одрживо решење којим би се дошло до до промена. И то је одговорно и државотворно понашање”, рекао је Јовановић на ванредној конференцији за новинаре.

Он је казао да су у Покрету Метла потпуно свесни лоших услова за излазак на изборе, острашћености медијске сцене и јавног говора, али је додао да у борби за корените промене нема брзих и лаких решења.

“Промене се неће десити преко ноћи, иако Срби некад воле лака и инстант решења. Не постоје пречице. Промене захтевају нове људе и њих не могу да донесу ни садашња власт Александра Вучића, која је накарадни систем довела до савршенства, али ни бивша власт која је отворила пут једном таквом систему”, оценио је Јовановић, који је и лидер ДСС-а.Он је казао и да ће јавност ускоро бити обавештена о новим појачањима за Покрет Метла.

Члан председништва Покрета Иван Матовић рекао је да су изборни услови лоши, али да су такви били и 2017. на председничким изборима, и 2018. на ванредним локалним изборима.“Не постоји енергија код народа која је угашена 13. априла прошле године јаловим покушајима опозиције да се на улици избори за придобијање људи који су шетали против система, а не за њих”, навео је Матовић.

Он је додао да пошто не постоји енергија за ванинституционалну борбу, Покрет Метла 2020 се одлучио за “борбу против накарадне власти и против јалове опозиције”.“Нисмо чули ниједан конкретан предлог шта после бојкота. Зато хоћемо да грађанима понудимо нешто што није ни Вучић, ни Ђилас”, закључио је Матовић.