Јовановић: Или ћемо бити раздробљени, или Србија као најјача

Нови Сад
21. фебруар 2020.
Јовановић: Или ћемо бити раздробљени, или Србија као најјача

Члан председништва Покрета Метла 2020 Милош Јовановић изјавио је данас да постоје само два начина да се стабилизује Балкан – или да Србија буде потпуно раздробљена и сведена на Београдски пашалук, или да постане снажна и јака држава која ће изазивати страхопоштовање.

Јовановић је гостујући на Хепи телевизији рекао да се свет  геополитички променио и да није исто као деведесетих година када је једина велика сила биле Сједињене Америчке Државе.

“САД нису једина сила данас, јер поред Русије ту је и Kина. Самим тим се маневарски простор за Србију озбиљно повећао, и ми морамо без било каквог рата да штитимо наше интересе, а то у овом новом свету и можемо”, навео је он.

Јовановић, који је и председник ДСС, казао је да не сме да се направи грешка “и под било којим околностима одрекнемо Kосова и Метохије”.

“Себи бисмо натоварили беду на врат. То је онда почетак проблема стварање Велике Албаније, отварање питања Македоније. Имам двоје деце и нећу да она у таквом сценарију ратују за 20, 30 година”, закључио је члан председништва Покрета Метла 2020.

Он је истакао и да Србија има право, да као матица по међународним стандардима, брине о Србима у Црној Гори.

https://www.youtube.com/watch?v=q6TsLW9eArw