Покрет Живи зид постао део Метла 2020

Метла инфо
09. март 2020.
Покрет Живи зид постао део Метла 2020

Покрет „Живи зид – Народна јака Србија“ који предводи Игор Јакшић постао је део Покрета „Метла 2020“, саопштено је данас из тог покрета.

Како се наводи, Покрет „Живи зид“ имао је низ акција у борби против деложација грађана из њихових станова, а покренуо је и петицију за укидање приватних јавних извршитеља у Србији.

„Велики посао је пред нама. Чишћење накарадног и мафијашког система, чишћење и укидање противуставних института приватних јавних извршитеља, забране тзв. слободне зоне Србије за мигранте затварањем границе, решавање проблема наше јужне покрајине под Уставом Србије и Резолуције 1244“, рекао је Јакшић после потписивања споразума.

Члан председништва Покрета „Метла 2020“ и лидер Демократске странке Србије Милош Јовановић поздравио је ширење покрета и нагласио да Србији следи велико пролећно чишћење.

„Метла ће очистити партитократски систем, страначко запошљавање, корупцију где отац министра полиције из пензије постаје трговац оружјем. За то је потребно да не седимо код куће, већ да се боримо против овог режима“, закључио је Јовановић.

Покрет „Метла 2020“, поред Демократске странке Србије, чине и Покрет „Староседеоци“ из Краљева, Тим за живот Злате Ђерић, „Живи зид“ Игора Јакшића и председник Војног синдиката Србије Новица Антић.