Председништво ДСС: Подршка Милошу Јовановићу!

ДСС инфо
25. јун 2020.
Председништво ДСС: Подршка Милошу Јовановићу!

Председништво Демократске странке Србије закључило је након анализе изборних резулата да је непрелазак изборног прага на републичким изборима неочекиван и незадовољавајући и да ће отежати будући рад странке док су резултати који су остварени на локалним и покрајинском изборима добри. Странка је повратила парламентарни статус у покрајинској скупштини и прешла је цензус у највећем броју градова и општина у којима је учествовала на изборима.

Председник странке Милош Јовановић отворио је и расправу о сопственој одговорности за постигнуте резултате али је председништво једногласно оценило да таквој расправи нема места. Председништво странке пружило је апсолутну подршку Милошу Јовановићу, истовремено подржавајући и његово уверење према којем у блиској будућности мора доћи до радикалних промена у организацији и начину функционисања странке очему ће се говорити на Главном одбору странке који ће бити одржан у септембру.

Постигнута је и сагласност о неопходности даљег јачања организације како би се спремно дочекали будући избори, београдски и нарочито председнички.