Хајде да причамо са Милошем Јовановићем! Протести, Космет, нови име

ДСС инфо
24. јул 2020.
Хајде да причамо са Милошем Јовановићем! Протести, Космет, нови име

Милош Јовановић о протестима, критикама одређених људи поводом изјаве о бруталности полиције: У српској политици има много политикантских напада и полемике. Иначе волим аргументовану расправу. Није било нешто претерано паметан и рећи да ни једни протести не успеју ако се не зна зашто се протестује. Неко ме је питао зашто не идеш тамо, рекао сам да немам проблем да одем, али нема организатора, нема захтева. Дошли смо до тога када говорите о чињеничном стању, људи вас политикантски нападају. #Протести нису могли тако да успеју, они су показали да нико не гледа процесе, да би све нешто да падне са неба а тако не иде и тако не функциониште. Протести су показали суштину, да пробамо да пружимо алтернативу али и да нема ко да их преузме. 

Милош Јовановић о Космету, професору Ковићу, Копривици: Чини се да се убрзава прича око Косова и Метохије, није ми се допала изјава Ивице Дачића о разграничењу. Вратили смо се на неки процес преговора који није добар за Србију, који треба да се заврши некаквим свеобухватним правно- обавезујућим споразумом, што је апсолутно неприхватљиво за нас. Ми смо препознатљиви по ставу о Косову и Метохији и тај став никада нећемо променити. #Косово_и_Метохија су Србија.

Милош Јовановић о економији, новом имену: Психолошка ситуација нације, политичка ситуација земље, економска ситуација на јесен може да буде коктел који је невероватно запаљив. Томе се не надам, ми ћемо се увек понашати аргументовано и не бих желео да се бијемо на улицама. Иначе, размишљам о промени имена странке. Овако како смо радили до сада, не може даље. Много је труда и енергије, има по мало и знања, има неких резултата а промена имена ће бити колективна одлука. Не смета мени ДСС нити ми је икада сметао. Треба нам свежа крв и људи који верују до краја.