Хајде да причамо! са Милошем Јовановићем - ЕКСКЛУЗИВА - Промена имена Демократске странке Србије

ДСС инфо
29. јул 2020.
Хајде да причамо! са Милошем Јовановићем - ЕКСКЛУЗИВА - Промена имена Демократске странке Србије

Милош Јовановић: Никаква одлука није донета јер не може донета све и да ми одлучимо овде у врху странке, то не ради само врх странке или један човек. Зна се, постоји Статут и зна се ко шта ради, ако се ишта буде радило.


Размишља се о промени имена, не зато што је то нечији хир, интимно задовољство или било шта друго, него зато што је ситуација таква каква је и ја то најбоље знам. Идеја промена имена није од јуче настала. 


У једном тренутку направите пресек стања, организације, странке, циклуса који мислим да је добрано на заласку. То мислим на основу трогодишњег рада и чињеничног стања. Дошли смо у ситуацију да странка није више способна да самостално изађе на изборе, треба да се погледамо сви заједно и да оценимо ситуацију. Имамо и даље потенцијал, направили смо мали капитал, иако главни циљ нисмо остварили а то је улазак у Парламент. Замајац од 72 хиљаде добијених гласова је направљен, профилисани смо, осетно сам познатији него раније. 
Није исто подићи и мотивисати људе од 25 или 30 година који хоће да гризу, или људе који су све преживели и сасвим су логично на неком крају политичког пута. Разумем да је реакција на промену имена емотивна, али ово радимо због добробити странке и идеологије. Ми смо конзервативци, нисмо конзерватори и ја нећу сада да конзервирам ДСС и да га ставимо у музеј. Идеја да умремо часно је кукавичка. 


Између континуитета политичке идеологија и начела наспрам имена, ја бирам ово прво. Више о промени имена ДСС-а погледајте у видео прилогу!