Одлука СДСС да учествује на прослави „Олује“ је несхватљива и неприхватљива

ДСС инфо
31. јул 2020.
Одлука СДСС да учествује на прослави „Олује“ је несхватљива и неприхватљива

Одлука Самосталне демократске српске странке да њен представник учествује на обележавању 25 година од „Олује“ и прослави такозваног Дана победе и домовинске захвалности и такозваног Дана хрватских бранитеља, људски је несхватљива и апсолутно неприхватљива.

Најава да ће председник СДСС-а истовремено у Рачи присуствовати обележавању годишњице злочина почињених над Србима у време акције „Олуја“, ни на који начин не умањује понижење српског народа прихватањем учешћа на прослави злочина учињених над њим 1995. године.

Можда би и било донекле људски разумљиво и политички прагматично да се да опроштај онима који су злочине извршили, да су они показали искрено кајање, што никако није случај. Напротив, у Хрватској је на делу историјски ревизионизам усташког покрета, а етничко чишћење Срба из Хрватске се слави као државни празник.

У таквим околностима, опраштање би представљало чин националног мазохизма и вређања српских жртава,  са несагледивим последицама по малобројни и обесправњени српски народ у Хрватској.