Јовановић: Хрватска слави зло!

ДСС инфо
04. август 2020.
Јовановић: Хрватска слави зло!

Двадесетпети пут Хрватска држава слави злочиначку акцију „Олуја“, прогон Срба и највеће етничко чишћење на тлу Европе после Другог светског рата прославља као такозвани Дан победе и домовинске захвалности и такозвани Дан хрватских бранитеља.

Некажњена за геноцид над Србима у усташкој НДХ, Хрватска прославља као највећи државни празник још један страшан злочин извршен током тзв. домовинског рата под истим, усташким симболима под којима су вршени злочини у Јасеновцу.

На жалост, први пут ће и представници оно мало преживелог српског народа присуствовати овој срамној прослави злочина, дајући му легитимитет, у заблуди оболелих од Стокхолмског синдрома да ће тиме злочинцима да се умиле.

Не може бити трајног мира без помирења, а помирења без признања злочина оних који су га извршили, нити Хрвати могу бити довршен цивилизован народ.

Све док се у Хрватској, у Книну, на месту злочина прославља „Олуја“, док се ревизија историје спроводи институционално, а хрватски народ се томе не одупире, он ће задржати карактеристике фрустрираног неисторијског народа и не може да се очекује суштинско побољшање односа Србије и Хрватске.