Јовановић: Нити ће ме Вучић звати, нити бих се одазвао, ДСС је права опозиција (видео)

n1
06. август 2020.
Јовановић: Нити ће ме Вучић звати, нити бих се одазвао, ДСС је права опозиција (видео)

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да не очекује позив на консултације о формирању нове Владе Србије и да се на њега не би одазвао зато што је ДСС "права опозиција".

Он је то рекао поводом најаве председника Србије и Српске напредне странке Александра Вучића након освајања апсолутне већине посланичких мандата у Скупштини Србије на изборима 21. јуна, да ће на консултације о формирању Владе разговарати и са представницима опозиције.

Јовановић је за ТВ Н1 рекао да "нема логике да неко њега зове на консултације, а и када би хипотетички тај позив стигао, не би га прихватио".

Он је рекао да од увођења вишестраначја у Србији по први пут у Народној скупштини нема опозиције, јер "све партије које су ушле (у Скупштину Србије) желе да буду део власти".

"Осим једне структуре у земљи, осим владајућег режима, немате ништа друго", казао је Јовановић.

"Пре дијалога власти и опозиције, требало би да дође до дијалога у опозицији", рекао је Јовановић и додао да би представници опозиционих странака требало да "седну за сто макар се не договорили", како би спремно дочекали наредне изборе - председничке и београдске.

Оценио је да су грађански протести у Београду и другим градовима показали да "нема ко да их поведе", односно да "нема никакве алтернативне структуре ономе што већина критикује".