Јовановић: Ако неко из ДСС буде у власти, биће искључен из странке (видео)

n1
20. август 2020.
Јовановић: Ако неко из ДСС буде у власти, биће искључен из странке (видео)

Председник ДСС Милош Јовановић изјавио је за n1 да странка коју води није власт нигде, као и да ће из странке бити искључен свако ко у власт или коалицију уђе. "Код нас је ствар јасна, постоји страначка одлука, не може се бити власт, не може се ући у коалицију, ако неко ту одлуку не буде поштовао, биће искључен из странке", каже.

Према његовим речима, вечна тема, "наметнута од стране дела опозиције је - ко је права, а ко лажна опозиција".

ДСС је подржала избор председника скупштине те београдске општине из редова Српског патриотског савеза уз помоћ владајуће Српске напредне странке. Јовановић каже да је део одборника гласао, за избор председника скупштине и заменика, "због личних односа које имају".

"То није власт, ми нисмо власт на Старом граду, нисмо власт нигде. Све је ово један потпуни циркус, важно је да смо установили да нисмо власт тамо. Код нас је ствар јасна, постоји страначка одлука, не може се бити власт, не може се ући у коалицију, ако неко ту одлуку не буде поштовао, биће искључен из странке. Ако неко из коалиције Метла или ДСС, буде у власти, у коалицији, биче искључен из странке, јер не поштује одлуку странке", каже Јовановић.

Како је рекао, "суштина је његов позив да опозиција седне за сто".

"Нећемо бити власт, рекао сам, да ли ће неко на локалу некад гласати за неки добар предлог владајуће већине, ја то нећу проверавати. Пливамо у једној суманутој ситуацији већ 2,3 године, знамо да то не доноси резултате", каже он.

Каже да је разговарао и раније.

"Не могу да кажем да су разговори дали неки резултат. Наравно да бих разговарао, немам проблем да разговарам ни са ким, али, не са мном, они неће међу собом да разговарају", каже он.

Истиче да је за "комуникацију и разговоре он најмања препрека".