Душан Стевановић нови председник Омладине ДСС

ДСС инфо
25. септембар 2020.
Душан Стевановић нови председник Омладине ДСС

На седници Председништва Омладине Демократске странке Србије која се одржала 24. септембра, Душан Стевановић је једногласно изабран за новог председника Омладине ДСС-а. Пре тога је Здравко Веселинов поднео неопозиву оставку на то место, нагласивши да је странци неопходна свежина како би наставила борбу против накарадног политичког система, а у корист политичке партије која баштини, како каже, најдивнија политичка начела, национализма и демократије.

"Претходне три године су ми донеле прегршт лепих момената, добрих људи, и додатно знање које сам стекао у комуникацији и сарадњи са сјајним људима. Захваљујем се свима који су сарађивали са мном у Омладини ДСС-а и онима који су сарађивали са нама. Верујем да смо направили корак напред у активностима које смо спроводили и да нисмо укаљали углед партије која траје скоро три деценије", изјавио је Веселинов.

Он је додао да наставља активизам у Демократској странци Србије са страначким саборцима, и са чврстим намерама да се не одустане од борбе за српским националним интересима и жељом да се уреди Србија.

Нови председник Омладине, Душан Стевановић изјавио је да му је драго што је дошао на ову функцију у једној великој странци као што је ДСС.

"Ово је само наставак једног процеса који се гради већ три године, како у странци тако и у Омладини. Ми ћемо  у наредном периоду наставити функционисање као што смо то чинили и до сада под вођством Здравка Веселинова. Мислим да је он урадио сјајну ствар за Омладину ДСС-а и да је омладину дигао на ниво озбиљности који није имала у претходном периоду. Биће јако тешко, биће велика борба, али имамо знање, снагу и искуство  да изнесемо причу на којима је ова странка заснована и идеју коју баштини 28 година", изјавио је Стевановић.

Душан Стевановић је рођен 18. јануара 1996. године у Београду. Апсолвент је на Правном факултету Универзитета у Београду, члан је странке од 2015. године, а од 2017. године је био најпре члан Председништва, затим и потпредседник Омладине Демократске странке Србије.