Јовановић о састанцима опозиције: Сви добродошли, под условом да не командују

n1
16. октобар 2020.
Јовановић о састанцима опозиције: Сви добродошли, под условом да не командују

Председник ДСС Милош Јовановић изјавио је у емисији Н1 Студио да су на састанке опозиције сви добродошли, "под условом да нико нема идеју да командује некоме, да се постави на чело". Додао је да "неће да троше ничију енергију, нарочито енергију грађана". "Немате друге опције, нити другог избора, осим да идете корак по корак. Нико не претендује да има чаробни штапић, идемо лагано, али ћемо бити врло одлучни, темељити, нећемо стати", каже он.

Говорећи о разговорима опозиције, каже да није овлашћен да прича у име свих.

"Кренули смо скромно, да унормалимо односе у опозицији, што није мала ствар и да видимо да ли можемо нешто да урадимо заједнички", каже он.

Како је рекао, у тој групи има "доста програмски шароликих странака и организација".

"Није била идеја да се уједињујемо, сједињујемо, него оне ствари које су важне, плурализам, политички, медијски... То је четврти састанак, прва два су више служила као нека врста упознавања. Знате колико је било и некаквих размирица унутар опозиције, унутар опозиције која је бојкотовала изборе...", каже.

Додаје да је "од познавања важније да се изгради нека врста поверења".

"То је била прва тема, прва ставка. Кренули смо у једној здравој, конструктувној, нормалној атмосфери", каже.

Истакао је да "крећу у конкретизацију неких ствари".

"Прва тема ће бити да будемо представљенији, да нас има више у медијима, нарочито онима који имају дужност да представе све", рекао је.

Додао је да "неће да троше ничију енергију, нарочито енергију грађана".

"Немате друге опције, нити другог избора, осим да идете корак по корак. Нико не претендује да има чаробни штапић, идемо лагано, али ћемо бити врло одлучни, темељити, нећемо стати", каже он.

Рекао је да је Удружена опозиције Србије позвана, али су се "некако одредили већ више пута јавно да их то за сад претерано не занима".

"Ја мислим да су сви добродошли, под условом да нико нема идеју да командује некоме, да се постави на чело. Позив им је и овог пута упућен", каже.

Каже да иду "нормалним, скромним темпом са идејом да заиста нешто промене конкретно".

Мишљења је да је "прилично смислена идеја о више колона", али да је за такве идеје још рано.