Шта ће бити са грађанима који живе на Старом Сајмишту?

ДСС
31. октобар 2020.
Шта ће бити са грађанима који живе на Старом Сајмишту?

Демократска странка Србије тражи од градских власти у Београду одговор на питање постоји ли план за решавање бројних проблема грађана који живе на Старом Сајмишту. У плановима власти је рушење Старог савског моста, уређење комплекса некадашњег концентрационог логора "Старо сајмиште", али се не зна шта ће бити са 600 породица које живе на простору од моста Газела до Старог Савског моста.

Kада су додељивани друштвени станови у социјализму, становници овог насеља нису могли да их добију, јер "имају кров над главом". Међутим, те њихове куће никада нису могле бити легализоване, иако су поднети захтеви и пре 30 година. Насеље се 70 година води као нехигијенско, не постоје ни кишна ни фекална канализација, а у исто време њихови становници плаћају највиши порез, јер се зона води као "прва еxтра зона становања".

ДСС је уверен да становници овог насеља не желе да буду препрека развоју Београда. Они, међутим, не смеју ни да буду избрисани из планова власти или инвеститора који су заинтересовани за ову локацију. Неопходно је наћи решење како се не би десило да ови људи остану без домова у којима деценијама живе а да заузврат не добију адекватан смештај.