Тражимо смену Стајића, сви ће ретроактивно одговарати

ДСС Београд
17. децембар 2020.
Тражимо смену Стајића, сви ће ретроактивно одговарати

Повереништво Демократске странке Србије Београд најоштрије осуђује нереаговање градских власти у престоници поводом дивље градње и корупције која у том сектору влада, и најављује да ће сви починиоци једног дана ретроактивно одговарати.

Како се наводи у саопштењу које је потписао повереник ДСС за Београд Марко Сарић, та странка ће убрзо изаћи са правним оквиром који ће омогућити да, када дође до промене власти „сви починиоци кривичних дела – од инвеститора до корумпираних људи у управи града ретроактивно одговарају“.

„Тражимо да се провере наводи Маринике Тепић у вези са дивљом градњом, а ми ћемо испитати сваку дозволу, свако решење о озакоњењу и биће нулте толеранције за овакву очигледну каубојштину и криминал. Нека знају и они који купују такве нелегалне објекте, да ће те некретнине бити срушене“, нагласио је Сарић.

Он је подсетио да су недавно удружења грађана са Врачара, Друштво за улепшавање Врачара, Удружење Тополска и Друштво за уређење и улепшавање Крунског венца, затражила оставку Немање Стајића – градског секретара за озакоњење објеката.

„Апсолутно подржавамо захтев за смену Стајића, јер смо сведоци, само као пример да наведем – бесправног озакоњења 3 спрата објекта у Јадранској улици и та зграда сада има 8 спратова“, истакао је повереник ДСС за Београд.