Апел Демократске странке Србије: Грађани, будите одговорнији од власти

ДСС
22. децембар 2020.
Апел Демократске странке Србије: Грађани, будите одговорнији од власти

Апелујемо на све грађане Србије да се у потпуности  придржавају  важећих противепидемијских мера, посебно у време новогодишњих празника и да предстојеће празничне дане проведу у оквиру своје најуже породице. Свако кршење мора да буде санкционисано, што је надлежност и одговорност државних органа.

Иако садашње мере, по уверењу Здравственог одбора Демократске странке Србије, нису довољне, а одлагање доношења строжих мера представља неодговорно ризиковање даљег ширења епидемије, повећања броја оболелих и преминулих од вируса Ковид-19, неопходно је да их се сви придржавају. У приликама  када је здравствени систем озбиљно угрожен, а није у изгледу да се вакцинација спроводи пре првих летњих месеци следеће године, потребно је да грађани стриктним спровођењем постојећих благих мера превенције и заштите надоместе пропусте и оклевање власти, засновано на погрешној  краткорочној политици давања предности расту бруто домаћег производа над здрављем својих грађана.

Здравствени одбор Демократске странке Србије изражава најоштрије неслагање са свакодневним давањем широког простора у електронским медијима са националном фреквенцијом противницима вакцинације и опскурним, неквалификованим особама које промовишу сумануте теорије завере. Будући да власт има несумњив непосредан утицај на те медије, оправдано се поставља питање мотива подршке таквој уређивачкој политици.