ОЧУВАЊЕ СТАРОГ АРХИТЕКТОНСКОГ НАСЛЕЂА БЕОГРАДА МОРА БИТИ ПОЛИТИКА ГРАДСКЕ ВЛАСТИ

ДСС БЕОГРАД
12. јaнуар 2021.
ОЧУВАЊЕ СТАРОГ АРХИТЕКТОНСКОГ НАСЛЕЂА БЕОГРАДА МОРА БИТИ ПОЛИТИКА ГРАДСКЕ ВЛАСТИ

Најавом градске управе и изменама ПДР за део блока између улица адмирала Гепрата, Кнеза Милоша, Балканске и Намањине улице, наставља се нарушавање старог архитектонског наслеђа Београда изградњом нових пословних објеката на месту зграда које морају бити под заштитом Завода за заштиту културе града Београд.

ГО ДСС Београд је апсолутно против такве Градске политике која показује потпуну одсутност за очување старог архитектонског наслеђа у Београду. Такође се противимо најави урбанистичких промена на Косанчићевом венцу где се планира изградња 20 хиљада квадрата јавно-културног комерцијалног садржаја.

Оваквим одлукама се полако али сигурно брише историјско архитектонско наслеђе и град као такав губи слику своје културе које никако не смемо да се одерекнем.

Са друге стране оглашавају се разноразни бизнисмени који су себи дали за право да подстицањем дивље градње у Београду урушавају град и учествују у легализацији дивље градње. Подсећамо грађане да када се промени власт у граду Београду, ГО ДСС Београд ће инсистирати на одговорности свих учесника у криминалним радњама које се тичу дивље градње у нашој престоници.