Јовановић: Апелујем на власт да странци не учествују у дијалогу

ДСС
17. јaнуар 2021.
Јовановић: Апелујем на власт да странци не учествују у дијалогу

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да апелује на власт у Србији да се донесе одлука да дијалог власти и опозиције буде без страног посредовања.

Он је гостујући на ТВ Прва рекао да ДСС неће учествовати у дијалогу уколико га буду водили странци.

“Макар се не волели, макар се на дијалогу ухватили за гушу, наша је дужност због државе која постоји вековима, због достојанства, да имамо одговорност и да седнемо за сто и разговарамо између себе”, истакао је Милош Јовановић.

Лидер ДСС-а је казао да је реч о процесу политичког самосазревања и да то не могу да донесу страни посредници.

“Јако инсистирам на томе да седнемо ми сами, јер се нико неће бринути о Србији сем нас самих. Имам хиљаду замерки на ову власт, али било би ме срамота да пред странцима говорим да ствари не ваљају. Прљав веш се не износи из куће”, навео је Јовановић.

Он је као теме предстојећег дијалога власти и опозиције навео - проблем медијског присуства опозиције, од Јавног сервиса РТС па надаље, и изборни процес.

“Не памтим кад је неко из опозиције био гост Јутарњег програма РТС. А Вучић је некада као опозиционар био гост. Као што не памтим кад је неко из опозиције био у Београдској хроници да изнесе свој став о градској политици власти”, истакао је председник ДСС-а.

Он је подсетио да су власт СПС-а и опозиција 1992. године имали округли сто који је донео резултате и то без учешћа страног фактора, и запитао зашто то данас није могуће.