Нису решени проблеми настали проглашењем независности КиМ

Милош Јованоивћ
17. фебруар 2021.
Нису решени проблеми настали проглашењем независности КиМ

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић изјавио је данас да 13 година од проглашења независности Косова нису решени проблеми проузроковани кршењем међунароног права и принципа суверености.

“Довољно је времена прошло да политички представници косовских Албанаца, али и њихови западни ментори, схвате да српски народ – а самим тим ни његови изабрани представници – никада неће прихватити оружано и насилно отцеплјење дела државне територије”, оценио је Јовановић у писаној изјави.

Нагласио је да је “крајњи час” да они разумеју да на темелјима српске државе “није могуће градити другу албанску државу”, као и да Косово не може да буде међународно призната држава без сагласности Србије.

“Може само да још неко време траје као мафијашки псеудо-државни провизоријум који је домаћин бази НАТО у овом делу Европе”, додао је он.

Истакао је да је у измењеним међународним околностима једино решење лежи у дијалогу којим ће се, у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН и Уставом Србије, уредити сва питања суживота Срба и Албанаца.

“Све остало би биле опасне и пусте желје које би само могле произвести немир и нестабилност”, рекао је он.