Солидарно до јарбола са барјаком!

ДСС
20. фебруар 2021.
Солидарно до јарбола са барјаком!

Српски народ је кроз историју поднео бројне жртве да би сачувао слободу и независност а државна застава један је од симбола те борбе. Због тога идеја о постављању јарбола са српском заставом у српској престоници за ДСС никада није била спорна.

Међутим, с обзиром на тренутну ситуацију изазвану епидемијом корона вируса али и друге постојеће приоритете када је у питању град Београд, позивамо градску власт да омогући свим заинтересованим грађанима да донацијама финансирају изградњу великог јарбола са српском тробојком на Ушћу и уређење пратеће површине тј. парка.

Наш предлог, који обухвата изградњу јарбола на ушћу Саве и Дунава и уређење околног парка – који би могао да носи назив "Парк српског заједништва" – коштао би према прелиминарној рачуници мање од износа који је предвидела градска власт и донацијама би га финансирали сви заинтересовани грађани. Поред наменског текућег рачуна, био би отворен и посебан број за слање смс порука како би грађанима који то желе било олакшано донирање средстава. Тендер за израду техничке документације био би расписан одмах након прикупљања потребних средстава.

Једна оваква акција била би одличан пример да сложно и солидарно српски народ може много да постигне и да са том вером у себе и сопствене снаге може да гради Србију као слободну, јаку и успешну државу.