РАДОЈЕВИЋ: СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ЗАМЕНУ СТОЛАРИЈЕ ТЕК ДЕО ПРОПУШТЕНОГ

ДСС НОВИ САД
08. јун 2021.
РАДОЈЕВИЋ: СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ЗАМЕНУ СТОЛАРИЈЕ ТЕК ДЕО ПРОПУШТЕНОГ

Градски одбор Демократске странке Србије у Новом Саду поставља питање локалној власти ко је одговоран за то што су грађани Новог Сада остали ускраћени за новац за повећање енергетске ефикасности својих објеката.


Бојан Радојевић, председник одборничке групе ДСС у Скупштини Града Новог Сада, је на седници Скупштине 26. маја обелоданио пропуст новосадске администрације. Због тога што се из новосадске управе нико није одазвао на конкурс Министарства енергетике за повећање енергетске ефикасности, Новосађани ће, за разлику од других грађана Републике Србије, остати ускраћени за до 100.000 динара субвенција за повећање енергетске ефикасности својих објеката.


Субвенције за замену столарије су тек део онога што је пропуштено. Грађани Новог Сада су могли, на основу пројекта Министарства, поред столарије, да унапреде и изолацију својих објеката или да замене котлове индивидуалних ложишта и да пређу на еколошка горива. Поред знатне финансијске помоћи Новосађанима ово је веома важно и за смањење загађења ваздуха са којим се суочавамо последњих година, изјавио је Бојан Радојевић.


Овај пропуст локалне власти не може се релативизовати изговорима да су грађани Новог Сада добили нешто друго, него се мора поднети одговорност и изнаћи начин да Новосађани ипак остваре право на субвенције за повећање енергетске ефикасности својих објеката, закључују из ДСС.