Јединство потребно око идентитетских питања за српски народ

Милош Јовановић
20. јун 2021.
Јединство потребно око идентитетских питања за српски народ

Председник Демкократске странке Србије и један од лидера коалиција НАДА (ДСС-ПОКС) Милош Јовановић изјавио је данас да је важно да постоји јединство у земљи око суштинских, идентитетских питања за српски народ, али да истовремено не сме да постоји корупција каква је данас.

 

 

„Битно је да ми овде будемо јединствени око најважнијих ствари, а једна од њих је и став да се у Сребреници није догодио геноцид“, рекао је Јовановић гостујући у јутарњем програму ТВ Прва.

 

Он је додао да, с друге стране, критикује недостатак демократичности у земљи, корупцију и страначке књижице партија на власти који су постале најважније.

 

Јовановић је резолуцију црногорске Скупштине о геноциду у Сребреници назвао срамном.

 

„У Црној Гори се догодила промена без промене. Они који су изнели победу, Андрија Мандић, Милан Кнежевић, Славен Радуновић нису добили места у Влади. Данас та Влада нема шансе за опстанак, нити треба да опстане“, оценио је председник ДСС-а.

 

Поводом предлога министра полиције Александра Вулина да се забрани улаз посланицима из Црне Горе који су гласали да се у Сребреници догодио геноцид, један од лидера коалиције НАДА рекао је да „вреди размислити о томе“.

 

„Вреди размислити о томе и склон сам оштријим мерама“, додао је Јовановић