Видовдан нас подсећа шта је за Србе Косово и Метохија

НАДА
28. јун 2021.
Видовдан нас подсећа шта је за Србе Косово и Метохија

Коалиција НАДА (ПОКС, ДСС и 19 удружења грађана) и на овај Видовдан позива на саборност, јер само јединствени можемо да савладамо сва искушења пред којима се налази наш народ и држава.

"Српски народ је судбински везан за Видовдан. И данас се као и пре више од шест векова одлучује о судбини Косова и Метохије, а самим тим и наше државе. Наши преци су се жртвовали и одабрали Царство небеско и тиме одлучили да нема предаје и у нашој данашњој борби дипломатским средствима. Сваки други пут био би пут издаје оних захваљујући којима ми данас постојимо као Срби" - поручио је председник ПОКС Жика Гојковић.

"Кнез Лазар није прихватио такозвано компромисно решење за Косово и Метохију, односно да будемо вазали Османског царства. Он је изабрао пут одбране наших светиња и платио заједно са читавом генерацијом Срба цену која нас обавезује да то поштујемо, ценимо и никада не пристанемо на сецесију наше јужне српске покрајине, њену поделу или друга тзв.компромисна решења", изјавио је председник ДСС Милош Јовановић.

Коалицију Национално - демократска алтернатива (НАДА) чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Демократска странка Србије (ДСС) и 19 покрета, странака, удружења и група грађана