НАДА положила венац на гроб Краља Петра I Kарађорђевића на Опленцу

НАДА
16. август 2021.
НАДА положила венац на гроб Краља Петра I Kарађорђевића на Опленцу

Делегација коалиције НАДА коју чине ПОКС, ДСС и 19 удружења грађана, одала је пошту и положила венац на гроб Краља Петра I Kарађорђевића у цркви Св. Ђорђа на Опленцу, а поводом сто година од упокојења највољенијег српског краља.

Нико не може да оспори чињеницу да је Краљевина срушена пре 76 година насилно, на недемократски, противправни и неуставан начин и да је сазрело време да се отвори питање државног уређења и облика владавине у Србији, монархије или републике. 

"На данашњи дан пре сто година умро је Краљ Петар I Ослободилац. Одржан је помен човеку који је био утемељивач модерне српске државе, један од највомиљенијих краљева код Срба и један од највећих интелектуалаца на врху трона. Србија је због оваквог суверена имала статус великог поштоваоца у Европи", изјавио је Војислав Михаиловић, потпредседник Покрета обнове Краљевине Србије.

Потпредседник Демократске странке Србије, Предраг Марсенић рекао је да је коалиција НАДА дошла да ода пошту најомиљенијем српском владару, који је владао часно, поштено и крајње скромно.

"Краљ Петар I је пример данашњим и будучим властима у Србији како треба да се влада овом земљом. Био је достојан потомак свог претка Карађорђа, као што и ми треба да будемо достојни потомци оних који су нам ослободили Србију од Турске окупације, Аустроугарске, где нема Хрватске, Словеније и омогућили да Србијом владају Срби", рекао је Марсенић.

Он је ткаође додао да све што радимо лоше Србији, радимо лоше себи и својој деци, и да треба да почнемо да се понашамо одговорно, поштено, пожртвовано, управо онако како је владао Краљ Петар I Карађорђевић.