Удруживање на програмским основама важније од договора о ненападању

НАДА
17. август 2021.
Удруживање на програмским основама важније од договора о ненападању

Коалиција НАДА коју чине ПОКС, ДСС и 19 удружења грађана сматра да је од споразума о ненападању унутар опозиције важније да се странке удружују у коалиције и савезе на следећим изборима искључиво на програмској основи.

"Странке треба грађанима да нуде програм и решења за конкретне проблеме. Природно је ако се странке удруже на програмским основама да се неће међусобно нападати, али да ће указивати у кампањи на програмске разлике са другима. Предстојећи избори су прилика да се политика врати у политику, да разговарамо о решењима о бројним изазова пред којима се Србија налази, а не да се поверење бирача тражи у односу странке према било ком појединцу, био то председник државе или било ко други" - изјавио је председник ДСС, др Милош Јовановић.

"Наша коалиција у кампањи неће нападати никога појединачно и лично, вређати и користити непримерене речи, него ће износити свој програм и бити врло позитивна Али, у исто време наша кампања ће бити врло оштра у критици неких појава у нашем друштву и афирмацији промена које су неопходне да би имали уређену државу и да би грађани живели боље" – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

Коалиција Национално демократска алтернатива (НАДА) која ће имати заједничку изборну листу за парламентарне и београдске изборе и једног кандидата за председника Србије, позива све странке, удружења и групе грађана, сличних програмских циљева да јој се придруже у заједничног борбу за политику, програм, идеје и вредности које делимо.

 

17.8.2021.