Министарка Чомић да поднесе оставку

НАДА
21. август 2021.
Министарка Чомић да поднесе оставку

Коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 19 удружења грађана тражи да министарке за људска и мањинска права у Влади Србије, Гордане Чомић, да поднесе оставку због става да се у попису становништва Србије убаци и национална припадност Војвођанин.

"Не постоји нација Војвођанин, него је то назив за регионалну припадност, као Шумадинац, Крајишник или Београђанин. Слично смо имали у Црној Гори и ево шта данас имамо, независну државу, тензије и сукобе на ивици грађанског рата. Неко очигледно жели и у Војводини. Захтеваћемо оставку министарке Чомић, ако истраје у овој својој намери" - изјавио је председник ДСС, др Милош Јовановић.

"Министарка Чомић наставља традицију комунистичке партије која ствара вештачке нације искључиво на штету српског народа. Тражимо од председнице Владе Србије да се хитно изјасни по овом питању. Очигледно је да Чомић и Чанак на овај начин желе да се додворе малобројним сепаратистима у Војводини и домогну цензуса на наредним изборима " - изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.