Подршка протесту српских судија због срамне пресуде Тодосијевићу

НАДА
26. август 2021.
Подршка протесту српских судија због срамне пресуде Тодосијевићу

Коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана даје пуну подршку подржава протест српских судија на Косову и Метохији организованом због срамне пресуде председнику општине Звечан и посланику Српске листе Ивану Тодосијевићу осуђеном на две године затвора, само због због тога што је рекао истину у изјави да је хуманитарна катастрофа у Рачку током сукоба на Косову измишљена.

- Док се убице српске деце у Гораждевцу и широм Косова и Метохије још увек слободно шетају, сецесионистичке институције  уводе вербални деликт и на драконске затворске казне осуђују српске политичаре. Ово је само још један показатељ да на сецесионистичком Косову нема места и неће бити места за Србе. Србија и цео српски народ морају сложно и енергично одговорити на ову провокацију - поручио је председник ДСС, др Милош Јовановић.

- Да је пресуда Тодосијевићу кршење чак и антисрпског Бриселског споразума потврдио је и портпарол Европске комисије Петар Стано. Тражимо да се поштује договор да већа Апелационог суда у општинама са српском већином чине Срби, јер би тиме спречили да се пресуде доносе под политичким притиском Албанаца - изјавио је председник ПОКС Жика Гојковић.