Србија да настави борбу за повлачење признања тзв. Косова

НАДА
30. август 2021.
Србија да настави борбу за повлачење признања тзв. Косова

Коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана тражи да Србија настави са дипломатску борбу за повлачење признања тзв.Косова, тим пре што 4. септембра истиче наша обавеза из Вашингтонског споразума која то забрањује.

 

- Иако косовски Албанци нису показали вољу да поштују било какве договоре, Србија због Вашингтонског споразума годину дана није спроводила активности на повлачањењу признања сецесионистичке творевине. С обзиром да за неколико дана та обавеза и формално истиче, позивамо Министарство иностраних послова али и све друге државне органе, да већ од 5. септембра наставе са дипломатском борбом за опозив признања  тзв. Косова од појединих држава" - поручио је председник ДСС, др Милош Јовановић.

 

-„Наша једина обавеза у вези Косовс и Метохије је да поштујемо Устав у коме јасно стоји да је оно саставни део Србије и да на сваки начин спречимо признање сецесије наше јужне покрајине. Због тога је изузетно важан наставак дипломатске активности да што мање земаља у свету призна лажну државу Косово, а и оне које су признале да је повуку. То је апсолутни приоритет наше државе, нарочито након истивања споразума из Вашингтона“, изјавио је председник ПОКС Жика Гојковић.