Устоличење на Цетињу је почетак краја политике Мила Ђукановића

НАДА; ФОТО: Објектив
06. септембар 2021.
Устоличење на Цетињу је почетак краја политике Мила Ђукановића

Коалиција НАДА, коју чине ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана најоштрије осуђује говор мржње актуелног председника Црне Горе Мила Ђукановића и његово константно позивање на побуну и насиље против свега што је српско. Истовремено, НАДА поздравља истрајност власти у Црној Гори у заштити већине народа у својој држави, као и једине признате и аутокефалне православне верске заједнице – Српске православне цркве.

- Председник Црне Горе Мило Ђукановић доживео је устоличењем на Цетињу пропаст своје антисрпске политике. Оно што са својим сарадницима већ данима ради је удар на државу и цркву, за сваку осуду и политичку казну, јер ће већ следећи избори показати вољу већинске Црне Горе и коначан крај Ђукановићеве владавине обележене сталним покушајима да поништи српску историју, традицију и културу на вековном простору „Српске Спарте“ – истакао је председник ДСС др Милош Јовановић.

- Устоличење митрополита Јоаникија на Цетињу је почетак политичког краја Мила Ђукановића и његовог естаблишмента. Удар на цркву који је започео увођењем скандалозног закона о верским заједницама резултовао је масовним протестима који су довели до политичког пораза ДПС, а актуелни догађаји, у којима је актуелна политичка мањина покушала да мржњом и насиљем покрене некакав државни удар, показали су поново снагу Српске православне цркве у Црној Гори и дали јасан сигнал Ђукановићу да је његово време прошло – поручио је председник ПОКС Жика Гојковић.