Негирање државне заставе најава сепаратизма муслимана у Рашкој области

07. септембар 2021.
Негирање државне заставе најава сепаратизма муслимана у Рашкој области

Коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана најоштрије осуђује негирање државних симбола Републике Србије од стране појединих муслиманских лидера у Рашкој области.

"Негирање државних симбола Републике Србије од стране лидера СДА, Сулејмана Угљанина је отворен акт сецесионизма. Држава не сме олако да прихвати такво деловање, јер је то први корак ка сепаратизму. Законом су јасно и недвосмислено одређени државни симболи застава, грб и химна, тако да је излишно неког позивати да поштује закон, а државу да казни његово кршење" - поручио је председник ДСС, др Милош Јовановић.

"У интересима дубоко подељени, али јединствени у рушењу уставно-правног поретка Србије, то је политика лидера муслиманских странака у Рашкој области које предводе Сулејман Угљанин и Муамер Зукорлић. На најновије њихове провокације непризнавања заставе Републике Србије, држава нарочито треба да одговори на Дан српског јединства, слободе и националне заставе, 15. септембра, истицањем српских државних застава у Рашкој области", изјавио је председник ПОКС Жика Гојковић.

 

НАДА инфо    7.9.2021.