Опозиција да се изјасни о кандидатима за председника

13. септембар 2021.
Опозиција да се изјасни о кандидатима за председника

Коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана позвала је данас опозиционе странке да се изјасне о својим предлозима или подрже кандидатуру за председника Србије, др Милоша Јовановића, искључиво на основу програмских сличности.

„Да је политичке мудрости, али и веће државотворности код појединих лидера странака из опозиције подржали би кандидата за председника Србије др Милоша Јовановића, јер је најобразованији политичар, докторирао на Сорбони, патриота, млад и енергичан, али и довољно искусан. Јовановић нема мрље у каријери, није мењао странке као већима политичара, породичан је човек и има добар програм како мењати актуелни накарадни систем вредности у нашем друштву и вратити поверење грађана у институције државе – изјавио је данас председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Жика Гојковић.

Гојковић је додао да предлаже лидерима опозициних странака да сви оставимо сујету по страни, не губимо време јер га је остало само шест месеци до избора и изјаснимо се о својим предлозима за кандидата за председника, водећи рачуна да је Србији најпотребнија слога у решавању горућих националних питања и хитна промена система у којем живимо већ деценијама.

"Сви који желе искрене промене знају да се у кампању обилазака свих градова Србије и разговора са грађанима, заједно са председничким кандидатом мора кренути одмах. У исто време, позивам и странке које имају сличну програмску оријентацију и деле вредности српске коалиције НАДА, да нам се придруже" - истакао је председник ПОКС, Жика Гојковић.

Гојковић подсећа да осим политичких странака, српску коалицију НАДА подржавају бројна удружења грађана и угледне јавне личности, од академика Матије Бећковића, песника Благоја Баковића, глумице Ане Сакић, команданта одбране Кошара Љубинка Ђурковића и до многих других.