Истицањем заставе обележити Дан српског јединства, слободе и заставе

НАДА
15. септембар 2021.
Истицањем заставе обележити Дан српског јединства, слободе и заставе

Коалиција НАДА (ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана) позива све грађане без обзира на страначку припадност да на видном месту истакну српску заставу, а поводом  данашњег обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

Поводом данашњег празника, кандидат коалиције НАДА за председника Републике Србије, др Милош Јовановић боравио је у Бањалуци где је са грађанима и тамошњим утицајним Србима разговарао о очувању Републике Српске и могућностима за још ближе односе РС и Србије.

"Сада када више нисмо део некаквих несрећних заједничких држава и када смо најзад своји на своме, имамо дужност да за вјек и вјекова раскрстимо са наднационалним идеолигијама попут југословенства, комунизма и данас европејства, и поносно кажемо да је Србија наша отаџбина. Зато апелујемо на српско јединство око најважнијих националних циљева које нам је потребније него икада и на симболичан начин истакнимо сви данас српску заставу", поручио је кандидат коалиције НАДА за председника Србије и председник ДСС, др Милош Јовановић. 

 "Са заставом у рукама наши славни преци су на данашњи дан пробили солунски фронт и  јуришали у освајање слободе, на челу са својим краљем. Сетимо се данас, док гледамо како се српска тробојка вијори, тих јунака, али и наше обавезе да Србију чувамо", изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.