НАДА против одржавања Параде „поноса“

НАДА
17. септембар 2021.
НАДА против одржавања Параде „поноса“

Коалиција НАДА, коју чине ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана, противи се одржавању манифестације „Парада поноса“ која је најављена за 18. септембар у Београду.

"Најављена парада тзв.поноса за основни циљ има да промовише увођење закона о истополним браковима, који велика већина грађана не подежава. Истополни бракови врло негативно и дубоко задиру у саму срж наше традиционалне породице која је основа друштва. Ми имамо пуно повода за разне параде које величају наше националне успехе, али за парадом која промовише нечију сексуалну оријентацију, односно хомосексуалност, нема потребе" – изјавио је кандидат за председника Републике Србије, председник ДСС др Милош Јовановић.

"Претходних година, „Параде поноса“ су коришћене за вређање националних и верских осећања већине нашег становништва, а не за промовисање различитости. На тим догађајима су се  извргавале руглу српска застава, народна ношња, али и Српска православна црква. Све док је то тако, противићемо се свакој таквој манифестацији. Истополни бракови имали би за последицу слабљење не само наше традиционалне  породице, већ и нашег друштва као целине и на то никада нећемо пристати" - изјавио је председник ПОКС Жика Гојковић.