НАДА осуђује скидање српских таблица на Косову и Метохији

НАДА
20. септембар 2021.
НАДА осуђује скидање српских таблица на Косову и Метохији

Коалиција НАДА (ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана) најоштрије осуђују одлуку привремених институција у Приштини да на административним прелазима скида српске регистарске ознаке и замењује их тзв. косовским пробним таблицама, уз асистенцију паравојних формација РОСУ.

"Држава не сме више пасивно да посматра свакодневне провокације албанских сецесиониста. Као одговор за понижавање Срба скидањем српских регистарских таблица, тражимо као контра меру забрану преласка административног прелаза за све становнике јужне српске покрајине са личним картама тзв. Републике Косово. Србија у оваквим ситуацијама мора показати више одлучности и достојанства, а дозвола преласка административног прелаза само са личном картом Републике Србије ће погодити десетине хиљада косовских Албанаца који не признају нашу државу, а имају потребу да путују у западну Европу или Србију" - изјавио је кандидат за председника Републике Србије и председник ДСС, др Милош Јовановић.

 "Јасно је да овакви потези из Приштине имају дневно - политички карактер уочи избора који ће се одржати на Косову. Ипак, свака активност која буде угрозила Србе који живе на Косову и Метохији захтева жесток одговор наших државних органа, јер само тако држава показује озбиљност, а грађани јачају веру да има ко да их штити", изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

НАДА инфо     20.9.2021