НАДА одала почаст генералу Вељку Раденовићу

НАДА
29. септембар 2021.
НАДА одала почаст генералу Вељку Раденовићу

Делегација српске коалиције НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана посетила је данас Крушевац и одала пошту генералу полиције Вељку Раденовићу, који је преминуо на данашњи дан пре девет година.

"Србија не сме да заборави јунаке какав је био генерал Раденовић, захваљујући коме је одбрањен српски народ од терористичких напада албанских сецесиониста на Косову и Метохији током 1998. и 1999. године. Иако сахрањен без државних почасти, ми смо овде да ту неправду ублажимо и да не дозволимо да падне у заборав" - изјавио је кандидат за председника Републике Србије и председник ДСС, др Милош Јовановић.

"Држава мора да мења однос према својим јунацима и да покаже садашњим генерацијама и онима који долазе да је одбрана отаџбине у тренуцима најтежих времена, света дужност. Осим почасти, држава мора ратним ветеранима да помогне конретним повластицама" - изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

У делегацији српске коалиције НАДА, поред двојице председника странака био  је и командант одбране Кошара, пуковник у пензији, Љубинко Ђурковић.

Ђурковић је подсетио да се генерал Раденовић прославио као командант специјалних јединица полиције, ослобођењем Ораховца јула 1998.године,  када су албански терористи држали Србе ораховчане као таоце.